Archive | ihan.in

RSS feed for this section

Mausteet järjestykseen

maustepurkit_1maustepurkit_3maustepurkit_2maustepurkit

Keittiömme maustelaatikossa alkoi olla hallitsematon kaaos. Oli auenneita pusseja, vanhentuneita mausteita sekä se kaaos, jonka seasta ei löytänyt ikinä sitä oikeaa maustetta. Viime keväänä hankitut pikkupurkit mausteille oli unohtunut laatikkoon tyhjinä eli alkoi täyttö operaatio. Vanhentuneet mausteet päätyivät biopönttöön ja purkitetut mausteet saivat kohokirjoittimella nimensä kylkeen.

Päivittäisessä käytössä olevat mausteet säilyvät hellan vieressä Jars-purkeissa, jotka saivat myös tarrat kansiinsa. Purkkeja pidetään ”maustetornissa”, joka on rakennettu kahdesta ruosteisesta kakkuvuoasta. Vuokien läpi on porattu reiät, joiden läpi on pujotettu kierretanko. Vuoat pysyvat paikoillaan prikan ja mutterin avulla.

Amppeli

amppeli_1

amppeli_2

amppeliPihassamme kasvaa nurmikon sijasta sammalta ja se piti  hyödyntää jotenkin ennenkuin lapio iskisi maahan ja kääntäisi maan ympäri. Syntyi amppeli (ensin siitä piti tulla sammalkuusi). Työn siis jäädessä syksyllä kesken syntyi siitä ohimennen oiva koriste terassille.

Tarvikkeet:

  • kanaverkkoa
  • risua
  • sammalta
  • rautalankaa
  • ripustukseen: ketjua ja avainrenkaita

Muotoile kanaverkosta halutun kokoinen kartio ja täytä se sammaleella. Pujota pintaan risua. Viimeistele amppeli sitomalla pintaan ohutta   rautalankaa. Kiinnitä kanaverkon yläreunaan tasaisesti kolme avainrengasta ja pujota niihin kiinni samanmittaiset ketjut.

Hedelmäkorista valaisimeksi

hedelmäkorivalaisin_1valaisin_3Yläkerramme eteistila tarvitsi valaisinta.  Säilytykseen tarkoitettu metallilankakori löytyi prismasta, josta idea sitten lähti. Kaapista löytyi valmiiksi lampun pidin ja johto, jotka oli joskus aikaisemmin purettu vanhasta, käytöstä poistetusta valaisimesta. (Uutenakaan ostettuna tuo pidin ja johto ei  ole kovin kallis investointi.) Koska korissa oli valmiiksi aukkopohjassa, josta johdon sai pujotettua, ei suurempia valmisteluja valaisimen tekoon tarvinnut tehdä.

Eli helppo, nopea ja halpa tapa tuunata itselle suosittu metallilanka valaisin on ostaa vain kori, joka pienellä muutoksella muuttuu valaisimeksi.

Tarvikkeet: 

  • metallilankakori
  • lampun pidin ja johto

 

 

Tervetuloa!

räsymatto

Talvi tuli ja talvi taitaa myös mennä. Tuli taivaalta sitten lunta, räntää tai vettä on talvella puuportaat erittäin liukkaat. Nopea ratkaisu liukkuuteen on heittää portaille räsymatto, joka samalla toivottaa myös vieraat tervetulleeksi!

Harjan uudet vaatteet

harja

harjaharja

Hieman kulahtanut, mutta käyttökelpoinen harja saa uuden elämän pienellä tuunauksella. Nykyään näkee paljon, että virkattuja pitsiliinoja on kiinnitetty puiden runkoihin, aitoihin, valopylväisiin miksei myös harjanvarsiin koristeiksi. Tämä harja tuunattiin virkkaamalla lankakerän loppu harjanvarteen ”sukaksi”.  16kjs suljettiin renkaaksi ja virkattiin pylvästä, kunnes ”sukka” oli halutun pituinen.  Koristeena on virkattu kukka, johon on kiinnitetty vanha nappi.

 

Taulu+hylly

tauluhylly

tauluhyllytauluhylly

tauluhylly

Uuteen olohuoneeseen taulut laitettiin esille niille rakennetulle hyllylle. Hyllyn valmistukseen käytettiin raakalautaa, joka maalattiin valkoiseksi. Seinään hylly kiinnitettiin tavallisilla kulmaraudoilla. Hyllylle seinää vasten nojaamaan laitettiin vanha ikkunanpoka sekä Taito shopista ostettu vanha kansakoulutaulujuliste. Taito Shopista löytyy seitsemän eri vaihtoehtoa julisteeseen, jotka kaikki ovat lähes yhtä ihania. Tässä hyllyssä julisteen kuvana on Orvokkeja.

 

Leivontapäivä

 

SAMSUNG CSCPitkästä aikaa pölyttynyt KitchenAid pääsi käyttöön, kun se alkoi vaahdottamaan voita ja sokeria. SAMSUNG CSCTaikinamassaan lisättiin vielä muna hyvin vatkaten ja lopuksi jauhot. Taikina paineltiin voideltuun piirakkavuokaan tasaisesti. Päälle laitettiin mustikat ja kermaviiliseos. Sitten uuniin 200 asteeseen ainakin puoleksi tunniksi. Tämä versio viipyi uunissa ainakin 45 min, ennenkuin se oli tarpeeksi hyytynyt keskeltä.SAMSUNG CSCValmiina piirakka näytti hieman tummalta, mutta maku oli erinomainen! Jopa niin hyvä, että kuvaaminen unohtui ensin!

Lestit sisustukseen

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCNäin ihanat ”kengät syntyvät vanhoista lesteistä! Idea on bongattu Inspiroidu-tapahtumasta, joka järjestettiin huhtikuussa Nokialla. Sieltä on myös kyseiset lestit ostettu, mutta kirpputoreillla niitä varamsti myös löytää, tai vanhojen tavaroiden liikkeistä.

Kuvan lestit maalattiin valkoisella maalilla hieman kuluneen näköiseksi. Nahkapalat jätettiin alkuperäisiin kuosiinsa, joiden päälle liimattiin pienet puunapit. Nauhat solmittiin kahdesta erilaisesta pitsinauhasta, jotka myös liimattiin kiinni.

Kengät ovat kauniita niin vaaka- kuin pystyasennossakin. Seinälle ripustaessa taakse voi liimata tai hakata pienillä nauloilla kiinni tauluissakin käytetyt taulukoukut.